Augenuntersuchung in Průhonice

Lepší zrak, lepší kvalita života

Klienti průhonického ALZHEIMER HOME v září prošli kompletním screeningem šedého zákalu, zeleného zákalu, vyšetření poškození sítnice a zrakového nervu a vyšetření diabetických a hypertonických změn na sítnici. Bezbolestné vyšetření pro ně připravil tým zdravotníků v čele s primářem MUDr. Andrejem Farkašem.

Zdravotníci se věnovali klientům s takovým osobním nasazením, že se z obyčejného vyšetření zraku stal společenský zážitek, a hlavně dámy byly nadšené ze sympatického pana primáře. Vyšetření proběhla pohodlně, bez složitého cestování, bez sezení v čekárně, bez stresu z neznámých přístrojů. Klienti byli vyšetřeni v ordinaci, která je nedílnou součástí budovy ALZEHIMER HOME, nebo přímo na lůžku, podle zdravotního stavu klientů.

Výsledky vyšetření nás velice překvapily. U více než poloviny klientů bylo diagnostikováno onemocnění očí vyžadující další léčbu, která jim je již zajišťována. Zlepšení zraku pomůže zlepšit kvalitu života daného klienta, tak též přispěje k možnosti jeho zapojování se do aktivizačních činností.