Pečení trdelníků

Při diskusi o tom, co má kdo rád, jsme přišli na sladkost s názvem „Trdelník“. Od slov nebylo daleko k činům, a tak jsme se ho rozhodli upéct. 🍖

Ačkoliv ho nejčastěji vídáme pod názvem „staročeský trdelník“, pravda je bohužel někde úplně jinde. Tato pochoutka pochází vlastně z Rumunska, ale evropské státy se o původ stále přou. V každém státě se receptury v drobných detailech liší a je jen na nás, abychom objevili ten, který nám bude chutnat nejvíce. 🌏

My jsme si dnes upekli trdelník se skořicí, protože o skořici se říká, že zahřívá, a to je v tomto období hodně potřeba. A když už jsme měli připravené kynuté těsto, „střihli“ jsme si i Estonský kringel, do kterého patří také skořice. Pro nás netradiční sladké pečivo, které milují právě v Estonsku.

Už se těšíme na odpolední kávu, kterou nám bude doplňovat právě tato „dobrota“. ☕🍖😋